Hieman tarkemmin tekniikasta ja toteutuksesta:

Kotelo on CNC-koneistettu alumiinista, upotukset 20mm star-ledeille, Takapuolella on tila powerille + kytkimelle. Etu- ja takakansi on ruuvikiinnitteiset. Suunniteltu Carclon 26,5mm linsseille, joita saa useilla eri kulmilla + ovaalikuviolla. Carclon 10391 linssi on havaittu TBLCOF:n laboratoriotesteissä hyötysuhteeltaan erinomaiseksi verrattuna esim. Ledilin 20mm linsseihin.

Rungolle tuli painoa suunnitelmien mukaisesti 100g

 

Koneistuksen jälkeen jäysteiden poisto ja viimeistely on aikaa vievä käsityövaihe. Tässä vaiheessa ei kannata hätäillä, viilan lipsahdus näkyy lopullisessa tuotteessa. Kiillotus ei olisi ollut välttämätöntä, mutta tässä mentiin pidemmän kaavan mukaan, kun oltiin hakemassa viimeisteltyä lopputulosta.

Anoditointi ulkoistettiin tällä kertaa teolliselle toimijalle. Lopputuloksena siisti ”satin finish”, joka ei naarmuunnu helpolla. Edellisen tuotantokauden kokemuksien perusteella emme suosittele anodisointia tehtäväksi kotioloissa.

Ledeinä 3 kpl Cree XM-L  (Bin T6 /U2), lumeneita about 3000 @3A, powerina on Taskledin B3flex. Taskledin powerit on monipuolisia, käyttäjä voi ohjelmoida mieleiset asetukset omiin tarpeisiin. Ohjelmointiopas on muuten 25 sivuinen PDF-tiedosto.

Ledit on kiinni lämpöä johtavalla liimalla, ruuvit pitää ledit paikallaan liiman kuivumisen ajan. Ruuveja ei voi jättää paikalleen, ne voi aiheuttaa ei toivotun oikosulun.

Poweriin pitää liimata pieni pala alumiinia, jonka kautta hukkalämpö siirtyy piirilevyltä pois.

Valon takapuolella olevassa ”teknisessä tilassa” on varsin ahdasta. Poweri + kytkin + virtaliitin sopivat paikalleen juuri ja juuri.

Takakansi + etulevy on tehty 2 mm ”hiilikuitulevystä” vesisuihkuleikkaamalla. Ebayn hiilikuitulevy ei vastannut oikein odotuksia. Vain toinen puoli oli hiilikuitua ja taustan lasikuitukerrosten rakenne oli lehtevää kuin joulutorttu. Seuraavan kerran pitää varmistua että levy täyttää ilmailuspeksit. ”Hiilikuidun” laadusta johtuen tanko – ja kypäräkiinnikkeessa piti ottaa käyttöön B-plan, josta lisäinfoa luvassa myöhemmin.

Tuollainen on lopputulos, seuraavassa osassa on luvassa tietoa mm. akuista ja kiinnikkeistä

 

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.