Varoitus: jotta tämä artikkelisarja avautuisi täysin, sen lukeminen vaatii sisäpiirin tietämystä pyöräilijöiden kunnianhimoisista valaisinsekkailuista ja kaikista sen nyansseista. Voihan tämän lukea huvituksenkin vuoksi, kun aika syvällehän tässä on vaivuttu ja toivoa pelastuksesta ei enää ole.

TBLCOF (Tuska Bike Lighting Centre Of Excellence) on synnyttänyt uuden valoa pimeään-tuotteen syksyn ja talven synkeisiin hetkiin. Tai mikseipä myös oravien, yms. pienten metsäneläinten käristämiseen leirinuotiolla. Sarjassa on luvassa huonoja juttuja ja hyviä valokuvia.

Tästä on siis kyse:

Tavoitteena on, että maastopyörälenkillä lähimaaston valaisun lisäksi pitkospuut kuivuvat, sade höyrystyy ennen kuskiin osumista ja kaikki orgaaninen saa vähintään lieviä palovammoja suojaamattomiin ihokohtiin. Valotehoa on siis luvassa. Pyöräteille ja siirtymille näitä valoja ei ole tarkoitettu kuin alentamalla tehoja.

Esim. Fenixin ostamisesta tämä TBLCOF:n rakennelma eroaa niin, että käyttäjältä on edellytetty omakustannushinnan kattavaa kynnysrahaa (ja vaitiolovelvollisuutta koko hankkeen todellisista kustannuksista, kotirauhan säilyttämiseksi). Käyttökohde: porukkalenkeillä käytetään 30 % tehoa ja annetaan riistovalojen akkujen hiipua. Kun riistovalot alkavat vilkuttaa punaista, laitetaan täydet tehot päälle ja poistutaan paikalta jokerimaisen äänen kera.

Varoitus: seuraa teknistä tietoa.

Ledeinä toimivat 3 kappaletta XML @ 3A = 3300lm ja niiden eteen Carclon 28mm linssit, joihin voi valita mieleiset astekulmat. Paino kypäräkiinnikeen kanssa 150g. Kypäräkiinnike + etu- ja takalevyt on tehty 2mm hiilikuitulevystä vesisuihkuleikkaamalla.

Tankokiinnikkeen valmistus on outsoursattu Saksalaisille, Lupinen tankokiinnike on laadukas ja hyvä ja mukava.

Tästä se lähtee, juttusarja. Lisää speksejä ja valokuvia seuraavassa osassa. Ensi sunnuntaina on suunnitelmissa mennä kuvaamaan referenssikuvia MTBR:n spekseillä (kamera-asetukset: f4, 6s, ISO 100, daylight). Stay tuned!

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.