Perjantai!

Kahdeksas reissupäivä ja kuudes ajopäivä lähti jo vauhdikkaasti käyntiin, sillä baanat Åressa alkavat olla kokolailla tuttuja. Tomi ja Jussi kolusivat Trailforks-sovelluksen avulla etsittyjä kahta enduropätkää, joista varsinkin Burma saa varauksettoman suosituksen.

Auringon pilkottaessa iltapäivän puolella ajoittain lämpimästikin, otettiin kamerat esiin ja käytiin ottamassa elävää kuvaa talteen muistikorteille. Jopa Jussille luovutettiin viitoskameran käyttö, saa nähdä hyväksytäänkö materiaalia koostevideoon! 😀 Tällä kertaa käytettiin todella paljon telaketjuperiaatetta; ensimmäinen kuski lähtee 1-2 minuuttia etukäteen, valitsee kuvauspaikan ja jää kuvaamaan. Muut ajavat parasta mahdollista vauhtia ohi, ja taas pysähdyksen jälkeen ensimmäinen voi halutessaan ajaa pidemmälle ja kuvata seuraavan pätkän. Vauhdikkaita pätkiä kuvatessa kannattaa huomioida, että ei aiheuta kolaria sillä muutkin ajajat tulevat todella kovaa. Pysy siis ehdottomasti reitin sivussa ja huolehdi että oma fillarikin on tarpeeksi paljon penkalla.

Muut hissit menivät kiinni kello 16:00, mutta sen jälkeen pyöri seitsemään asti Worldcupliften – tuolihissi, jossa on vähintäänkin jännittävä pyörän kiinnitysmekanismi. Tappi eli tappen, johon pyörä vaan ripustetaan roikkumaan jostain osasta! Vaikka vähän jänskää olikin, homma toimi yllättävän hyvin, ehkä sen vuoksi että hissi eteni etanaakin hitaammin (3-4km/h).

Jussi ja Tomi kävivät koluamassa viimeisten päivien aikana myös mustia reittejä, jotka puhtaaseen DH-tyyliin ovat hyvinkin kohtuullisen jyrkkiä!

Päivän mittaan matkaa kertyi 102,5 kilometriä, vertikaalimetrejä 7053 ja aikaa tähän maratonsuoritukseen paloi 9 tuntia 22 minuuttia.

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.