Bosting
Kuudes ajopäivä rullasi käyntiin kuvausten merkeissä, mutta ohjelmaa saatiinkin ihan täyden ajopäivän edestä. Yleensä Team Tuskalla on tapana käyttää yksi päivä enemmän kuvauksiin kuin ajamiseen, jotta saataisiin mukavia muistoja reissuista.

Kyllä nyt pitää tunnustaa, että usea parkkipäivä alkaa tuntua fysiikassa itse kullakin. Mutta niin sen ehkä pitääkin, jos liikkeellä ollaan pääsääntöisesti hissien aukeamisesta hissien sulkemiseen asti. Morzinen lauantaiaamu valkeni auringonpaisteessa, ja iltapäivälle oli taas luvattu jonkin verran sadetta hieman laaksosta ja paikkakunnasta riippuen.

Starttasimme Super Morzine-hissillä kohti tuttuja reittejä; niinsanoituille Morzinen omille ”kotibaanoille” ei ollut asiaa pitkien hissijonojen vuoksi, mutta heti siinä vieressä Seraussaix, Avoriaz, Lindarets ja Chatel olivat vähän väljempiä. Näitä jo tuttuja reittejä ajettiinkin edellämainitussa järjestyksessä.

Yhden jälkeen oli luvattu sadetta, ja Jani ja Lasse kunnon loppuessa suuntasivat kotia kohti Seraussaix – linjaa Tomin ja Jussin palatessa Chatelin reittien pariin. Chatelista löytyikin yksi haastavimmista reiteistä, Haute Tension! Siinäkin määrin, että Jussi tutustui tarkemmin maaperään heittäytyessään tangon yli. Suoritus saatiin ilmeisesti myös videolle. Kiitos Jussi tästä! Isompia vaurioita ei saatu tänäkään päivänä. TOSIN Jussi ja Lasse ovat jo pariin otteeseen tutustuneet Ranskaan kirjaimellisesti, ja Janilla ja Tomillakin on ollut riittävästi ohjelmaa ajoittain. Jarrupaloja on mennyt muutamia pareja, yksi takavaihtaja on jouduttu ostamaan uusiksi ketjun ja takavaihtajan revetessä kesken ajon, renkaita on vaihdettu, vaihteita on säädetty, ohjainlaakereita kiristelty ja jarruja ehjätty. Viikon ajorupeama koettelee myös kalustoa, ja ainakin Lassen ja Janin pyörät menevät täyspurkuun ja -huoltoon reissun jälkeen!

Eikä siinä vielä kaikki. Koska Tomi ja Jussi jäivät Chatelin laaksoon ajamaan ja ukkonen pysäytti kaikki hissit alueella, joutuivat herrat hakemaan vaihtoehtoisen reitin kotiin. Erikoisreportterimme Tomi ja Jussi olivat paikalla.

Kokonaismatka 83km
Nousua/laskua 5618m
Aika, semmoinen seitsemisen tuntia

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.