Kun lähdetään ajamaan isolle mäelle, ei koskaan voi tietää mihin tullaan päätymään vaikka suunnitelmat ovat kovat.

Toisena ajopäivänä ajettiin varsin reippaasti! Ajopäivän aluksi sateenkaari saatteli meidät matkaan Morzinen majoituksesta. Suunnitelmana oli kokeilla kotibaanaa, eli Super Morzine – hissin yläpuolella kulkevaa varsin hienoa sinistä baanaa, ja sitten suunnata Chatelin bike parkin hienolle Panoramic-reitille naatiskelemaan. Tarkoitus oli huiputtaa reissun korkein paikka ja laskea sieltä pitkähkö siirtymäreitti Chatelin ala-asemalle. Sää oli pilvinen, mutta aurinko pilkisteli lupaavasti sieltä ja täältä. Nousussa pääsimme kuitenkin pilvien joukkoon.

Mossettes-huippu

Eipä aikaakaan, kun ajoimme ensimmäisen laskun hieman harhaan, ja päädyimme takaisin pisteeseen jossa olimme jo tuntia aikaisemmin. Ja vettäkin alkoi sataa tuelta, jonka jälkeen henkinen selkäranka suositteli meitä siirtymään tutustumaan läheisen ravintolan antimiin. Pitkällisen ruokatauon ja spekuloinnin jälkeen, muutimme hieman reittiä ja päädyimme lyhyempää reittiä Chateliin, jossa jopa aurinko paistoi vesisateen sijasta!

sataa

Chatel kohteli meitä kauniisti, ja suurin osa päivästä sujuikin siellä. Morzinen (ja Portes Du Soleilin alueella muutenkin) on oltava tarkkana hissien sulkemisaikojen kanssa, jotta ei jää iltapäivällä väärän vuorijonon taakse ihmettelemään. Hieman ennen neljää suuntasimme takaisin kohti kotirinteitä, ja pyörien pesun kautta ruokakauppaan ja -pöytään.
Tällaisella reissulla on aika paljon rutiineja jotka pitää saada tehtyä, ja väittäisimmekin että kun pyörät ajopäivän jälkeen ovat puhtaat ja kunnossa, ja kuskit on huollettu ja ruokittu, niin kello on vähintään yhdeksän illalla. Ja vaikka päivällä hissit auttavat, niin yli seitsemäntuntiset ajopäivät alkavat Varmasti tuntumaan! Avoriazissa on muuten mahtava paikka, jossa pyörät voi pestä. Morzinessakin on mutta siellä pesusta vaaditaan maksua 1-2 euron kolikkoa vastaan. Onneksi pyöränpesumahdollisuus on useammassa paikassa!

Bikewash

Meillä on muuten yhteensä jo 100 kilometriä täynnä! Ja tultiin ajopaikoille eilen iltapäivällä. Huhhuh.

Tässä koko reitti Movescount-linkkinä!

Kokonaismatka 77km
Nousua/laskua 5044m
Aika 7h 39min

Cow

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.