P7240171b
Toinen ajopäivä päätettiin panostaa Levin suuntaan. Aamulla pakkasimme kamat autoihin, ja käänsimme nokat kohti Leviä. Ylläkseltä ajaa vajaan tunnin, joten siirtymä on siedettävän mittainen. Hissilippukin käy ristiin, kun lunastaa esim. tuon 6/7 päivän super bike passin.

Ja kaikki meni ihan hienosti siihen asti, kunnes Tomin Pivot tippui auton kyydistä, raahautuen etukiekon varassa hetken matkaa asvalttiin nojaten! Vikalistalle pääsi pikaisesti tarkastellen ainakin ohjaustanko, gripit, taka-akseli, jarrut ja polkimet. Tästä johtuen Tomi joutui tukeutumaan vuokrapyörään, ja illalla alkoi kiivas varaosien etsintä, jotta oma kulkine saadaan ajokuntoon. Osien saanti nopeasti näille leveyspiireille on vähintäänkin haastavaa, katsotaan miten onnistutaan!

Sitten rinteeseen ja tutustumaan Levin bike park-reittien tarjontaan. Mäestä löytyy yksi sininen ja varioiden kolme punaista sekä yksi musta reitti. Rauhallisesti ajaen laskulle tulee pituutta maksimissaan yhdeksän minuuttia, joten mukavan mittaisia siivuja on jälleen tarjolla (verrattuna Keski- ja Etelä-Suomen huomattavasti lyhyempiin laskuihin). Pöytähyppyreitä on hieman vähemmän kuin Ylläksellä, toisaalta vaihtelua ja esim. droppeja on enemmän. Metsäosuudet ovat erittäin viihdyttäviä. Musta DH-ratakin oli lanattu loppupuolen kivipuutarhan osalta niin sileäksi, että endurokuskikin saattaa nauttia siitä.

Jossain vaiheessa kurvailua Toni totesi, että GoPro on mennyt ohjaustangosta hukkaan! Sen oma teline oli katkennut ja jäljellä oli vain tynkä. Seurasi kiivas reilun tunnin metsästys, jotta muistikortille tallentuneet herkut eivät menisi kameran mukana kankkulan kaivoon. Ja ta-daa! Sieltähän se löytyi:

Tässä vaiheessa alkoi jo tuntua siltä, että olisivatkohan kaikki tämän reissun ”tapahtumat” nyt kuitattu; Lassen kaatuminen, Tomin pyörä ja Tonin GoPro. Aika paljon kahdelle päivälle!

Päivä 2 numeroina:
Ajoaika 4h 44min
Nousu/lasku 2425m
Kaloreita 2405kcal
Matka 33km

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.