Kaikki hyvä päättyy aikanaan, ja niin myös tänä vuonna aikamme Les Deux Alpesin rinteiden huomassa. Näillä maisemilla tietenkin on jo räpsäisty hyviä kuvia ja otettu videota, mutta täyttä panostusta kuvauksiin ei olla vielä tehty.

Näin pitkällä reissulla kannattaa käyttää ainakin se yksi päivä kuvauksiin, ja mielellään reissun loppuosassa. Tällöin ajotuntuma on jo kohdallaan ja hyvät kuvauspaikatkin ovat tarkasti mielessä. Niinpä pakkasimme paremman digijärkkärin ja GoProt kyytiin, ja suuntasimme L2A:n pyöräilybaanojen korkeimpaan kohtaan Jandri-hissillä.

Kuvauspäivän ajaminen on hyvin erilaista kuin varsinaiset ajopäivät: kiihdytetään vauhtiin, ajetaan 100-500 metriä ja pysähdytään odottamaan kameramiestä / miehiä. Sovitaan seuraava kuvauspaikka, lasketaan sinne ja aloitetaan alusta. Jandrin alla olevat kuvauspaikat eivät haastavuudellaan pettäneet, sillä renkaiden syöminen alkoi heti aamusta; Janin tubeless-rengas repesi siihen malliin että litkuilla ei ollut mahdollisuuksia paikata. Tomin rengas repesi reitin puolessavälissä samoin.

Yläosan ajettuamme kurvailimme kuvaamaan Diablelle, jossa on hyviä paikkoja kyseiseen toimintaan. Pummasimme pari kohtaa, ja näin nousimme uudelleen Diablen starttiin, ja toisella laskulla saimme tyydyttävästi kurveja ja hyppyjä purkkiin.

Iltapäivä ja ilta menee pakkaillessa ja kämppää siivotessa. Tähtäimessä seuraavana aamuna on Alpe d’Huez, jonka Megavalanche-reittiä silmäilemme arvioiden: onko 3330 metristä alkava reitti kuinka hyvin merkitty, ja pääseekö sitä ajamaan? Sen näemme huomenna.

Ajoaika: 3h 50m
Matka: 30km
Maksimikorkeus: 3170m
Nousu/lasku: 2380m

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.