Onpa sateista! Morzinessa nimittäin! Pidimme aamulla souveniir-hetken ja odottelimme taivaan kirkastumista. Ostosten ja pikaisten pyörien huoltamisen jälkeen starttasimme puolen päivän aikoihin. Taivas oli tukevasti pilvessä, mutta korkeammalle noustessa ilma selkeni koko ajan. Pääsimmekin ajamaan jo edellisiltä päiviltä tuttuja baanoja (toki kosteita sellaisia) noin kolmen tunnin ajan! Mutta sää päihitti lopulta meidät – 1900 metriin noustessa alkoi tihuuttaa vettä ja yllättävän nappiratkaisuna päätimme kääntää pyörät kohti väliaikasta kotiamme.

Tähän väliin pitää mainita nuo alppilehmät (taas). Heillä on kaulassaan ihan kunnon lehmänkellot, ei sellaisia nyrkin kokoisia vaan vähintäänkin keskivertosuomalaisen pään kokoinen kongi. Kun näitä on vaikka 15-20 kappaletta yhtä aikaa soimassa, niin syntyvä ääni on todella upea. Kunhan se ei ole naapurihuoneistossa kun yrittää nukkua.

Paluumatka sujui ihan humoristisissa merkeissä kunnon sateessa vettä roiskuttaen ja palellen, Tomin jarruttaessa pelkästään sillä tiedolla että etusormi on olemassa (kädet hieman tunnottomana). Edellä ajavan vesisuihkussa sai huuhdottua kivasti omat polvisuojat. Lopun asvalttisiirtymällä (serpentiinilasku) autot hidastivat menoamme, mutta ainakin paikat lämpenivät kiihdyttämällä joka mutkasta rajusti ulos. Pyörien pesu, suihku ja lämmintä vaatetta päälle! Siinä se. Ja huomenna katsotaan taas mikä on keli! Jos sataa vettä, pidetään lepopäivä, jos ei, niin sitten ajetaan taas lisää…

Päivä 3 numeroina

Ajoaika: 3h 15m
Matka: 44km
Minimikorkeus: 995m
Maksimikorkeus: 1930m
Nousu/lasku: 2855m

(kuvissa on myös gps-reitti sekä korkeus/nopeuskäyrä)

Päivä 3 kuvina

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.