Toppen!

Kuudes reissupäivä meni taas tutuissa merkeissä.

Sellainen tuli huomattua, että kabiinihissi täytetään enemmän tai vähemmän sillit suolassa – periaatteella, jonka ylläolevasta kuvasta voi ehkä aistia.

Tomi taisi kellottaa ajopäivän aikana eniten kilometrejä, mutta muillekin tuli enemmän tai vähemmän täydet virkatunnit pyörän päällä. Jani kävi suorittamassa kesken ajopäivän tietoteknisiä tehtäviä, ja Jussi erkani pääjoukosta hieman aiemmin hauduttamaan ah niin tärkeitä iltatankkausaterian sipuleita [oli hyvää pastaa -toim.huom].

Normaali hissiliikenne (kabiinihissi ja tuolihissit) pysähtyi kello 16:00 ja näin ollen ajaminenkin, mutta illalla 18-21 alkoi pyöriä Bergbanan, joka lienee Åren kalustosta vanhemmasta päästä. Erikoinenkin se on, sillä vaijerivetoinen kiskobussi ei ole ollut aiemmin Bike Park-reissujen ohjelmistossa!

Jani ja Jussi starttasivat vielä vienossa vesisateessa Bergbananin tukemana lähirinteitä kokemaan, ja vesisade vain kiihdytti vauhtiaan alamäen alkaessa. Jani kokeili jo polvisuojienkin kestävyyttä, hyvin kesti! Reitit alkoivat muuttua aika märiksi todella nopeasti.

Bergbananin kuski oli maastopyöräilijä itsekin, ja neuvoi kuskimme kammojyrkälle parille ei-viralliselle enduroreitille jotka siis ajettiin ekan kerran kaatosateessa. Kiviä, juuria ja jyrkkyyttä oli ihan riittävästi. Pari kuperkeikkaakin koettiin. Parin tunnin ilta-ajon jälkeen oli mukava kurvailla saunan lämpöön.

Päivän maksimisaldona kertyi Tomilla 80 kilometriä ajoa ja 5836 metriä vertikaalia. Ajoaikaa moiseen kulutettiin 6,5 tuntia.

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.