Ne jotka eivät tiedä tähän mennessä, niin Team Tuskan Kesäspektaakkeli 2015 kohdistuu viikon ajan Les Deux Alpesin (Les 2 Alpes) alueen hissipyöräilyreiteille, ja lisäksi oli suunnitelmissa ajaa ensimmäisenä päivänä Chamroussessa sekä viimeisenä päivänä Alpe d'Huezissa. Ensimmäisen päivän suunnitelma meni mönkään sateiden sössiessä reitit sohjoksi, mutta muilta osin ajamista on riittänyt! Toivotaan että pääsemme kokemaan viimeisenä päivänä Alpe d'Huezin reitit! Olemme siis toisena ajopäivänä "Ledöössä", ja keskityimme kahteen loistavaan siniseen sisarukseen, joista toinen on nimeltään Diable ja toinen Lilith. Sininen väri reiteissä tarkoittaa keskihelppoa, kun värikoodit menevät järjestyksessä helpoimmasta vaikeimpaan: vihreä, sininen, punainen, musta. Diable on loistava bermeillä ja pöytähyppyreillä varustettu hurjastelureitti, ja Lilith tämän paha sisar. Lilithillä on hieman pystymmät nokat eli ne heittävät kuskin korkeammalle, ja jotkin kohdat sisältävät muutakin kuin vain kovavauhtista loikotusta. Tuska suosittelee molempia, mikäli mielessä on kovavauhtinen kurvailu ja pitkien hyppyjen hakeminen. Mutta palataampa aamuun. Kun Jandri 2- hissi onkin ennakkotiedoista poiketen käytössä, aloitimme päivän urakan nousemalla taas lähes 3200 metriin ja tarkastamalla sieltä lähtevän punaisen reitin nimeltä Belle Etoile. Hylkäsimme Bellen sen alaosalla ja siirryimme edelleen punaiselle Rocky Linelle. Sieltä laskimme lyhyen huoltotiesiirtymän (65 km/h) kautta jälleen yllättäen punaiselle Sapinsille, joka oli erittäin kulunut paikka paikoin. Homma meni välillä talutteluksi, ja eräässä erittäin jyrkässä bermimutkassa tapasimme ranskalaisen tutkaparin joista toinen sai helikopterikyyditystä myöhemmin päivällä, kun ei kyennyt rinteestä omin voimin poistumaan. Suosittelemme punaisia Ledöön baanoja kuskeille jotka tietävät miten pyörää viedään, jyrkkyyttä riittää. Jos Lilith ja Diable ovat sisaruksia, niin kaikkien reittien äiti on Venosc. Punainen reitti syöksyy Les Deuxin korkeudelta alaspäin Veneonin laaksoon 600 metrin verran, ja sisältää upeaa jyrkkää laskua ja semiteknistä ajamista koko matkaltaan. Olemme yksimielisiä siitä, että Venoscin lasku on ylivoimaisesti tämän mestan hienoin reitti. Täytyy sanoa, että näin kahden päivän ajamisen jälkeen joka kuski alkaa tuntea rasituksen elimistössään. Jos ei ole kokeillut hissipyöräilyä (tosissaan) isolla mäellä, ei varmaankaan tiedä mistä puhutaan, mutta valtava energiankulutus ja kipeät lihakset indikoivat reipasta urheilusuoritusta... samalla kun kuskeilla on melkoinen virne naamalla (enimmän aikaa)! Huomenna on luvattu sadetta. Katsotaan mitä päästään ajamaan. Päivä 3 numeroina Ajoaika: 5h 43m Matka: 50km Minimikorkeus: 974m Maksimikorkeus: 3169m Nousu/lasku: 4480m
Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.