Kaupunkipyörä on nyt ollut kestotestissä vajaan parin kuukauden verran. Kokosin kokemuksia ja kommentteja komponenteista tähän mennessä. Kelit ovat olleet vähintäänkin vaativat, sillä lunta, vettä, jäätä, pakkasta ja sohjoa on riittänyt!

osa arvosana 1-5 kommentit
etuhaarukka 2 Ei levyjarrukiinnikkeitä, ja nastarengas ei mahdu paikalleen lokasuojan kanssa.
runko 2 Ei levyjarrukiinnikkeitä, ja nastarengas ei mahdu paikalleen lokasuojan kanssa.
ketju 5 Half-link-ketju toimii erinomaisesti sinkulassa! Tämä on rakkautta.
ketjunkiristin 1 Da Bombin halvin mahdollinen kiristin hajosi muutamassa viikossa kelvottomaksi. Huono ostos, tähän mennessä osasarjan heikoin lenkki.
renkaat 3 Michelinin cityt rullaavat hyvin, mutta painavat. Kestävät sepeliä kiitettävästi. Hillittömän liukkaat lumella ja jäällä!
v-jarrut 2 Toimivat hyvin, jos Suomi vain sijaitsisi Saharassa. Talvella aivan mahdottomat; rohisevat, kuluvat silmissä ja tuntumakin on heikko. Kerää sohjoa ja jarrupöly sotkee kiekot ja renkaat mustaan muhjuun.
lokasuojat 4 Bilteman täyspitkä lokarisetti toimii erinomaisesti, joskin välillä kuuluu epämääräistä räminää, vaikka kaikki pultit ovat ubertiukalla.
etu- ja takaratas 5 Molemmat rattahat toimivat mukisematta. Voimaa saa laittaa sen verra peliin kuin kykenee, ei pompi eikä nitise.

Mitä tästä opimme? Vaikka palikat ovat halpoja, ne ovat huonoja. Tämäkin pyöräprojekti tullee siis jatkumaan vielä varsin pitkään… kesällä tämäkin pyörä menisi varsin mukavasti (jarruja lukuunottamatta), mutta talvikäytössä sohjo ja liukkaus asettavat kalustolle aivan eri haasteet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.