Vitus-citypyöräprojektin kuvagalleria teksteineen on katsottavissa Tuskan www-sivuilta. On kyllä jännittävä fillari kurvailla kaupungissa. Ajoasento ei ole kovin pitkä, mutta se on todella matala. Valitulla 39/16-välityksellä tasamaat kulkevat rauhallisesti maksimissaan kolmeakymppiä, mutta Jyväskylän jyrkät nousut vaativat kyllä arkikäyttöön melko maltillista välitystä. Pyörän paino budjettiin nähden yllätti myös positiivisesti, noin kymmenen kilon painoinen fillari ei ole paha. Loppubudjettini nousi 310 euroon, koska jouduin tilaamaan uuden ketjun ja eturattaan, vaikka toivoin pääseväni vanhoilla osilla. Voimansiirto on kuitenkin sellainen asia, jonka pitää olla kunnossa, ja lisäsijoituksen siihen kestää kyllä.

Sain siis pikkurahalla hyvän ja nopean kaupunkipyörän! Nopeasti kasausprojekti ei onnistunut, vaikka Iisakin kirkko valmistuikin ajoissa pakkasille.

Mitä seuraavaksi? Rungon maalaus mustaksi, polkimien tuhriminen mustaksi, suora ohjaustanko ja talveksi W106-nastarenkaat. Ja kovaa käyttöä tietysti 😉

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.