Alkuun hieman selvennystä, että mikä tämä kesäspektaakkeli on. On tarkoitus siirtyä Ranskan Alpeille ja ajaa siellä viikko painovoimapainotteista maastopyöräilyä, ja palata sen jälkeen kotiin. Ajokalustona meillä on 6-7 tuumaa joustavat endurofillarit, joskin Tonin Santa Cruzin Bullitti taitaa mennä sinne Raskaampaan Sarjaan pidemmillä joustoillaan ja järeillä kiekoillaan.

Päivä 0 on ollut siirtymistä paikasta toiseen. Mukavien neljän tunnin yöunien jälkeen koko revohka (Tomi, Toni, Jani) suoritti Lepsämä-Vantaa-Geneve-Morzine – välin siten että aamuvarhaisella lähdettiin kentälle ja iltapäivällä oltiin jo perillä. Kannattaa viedä fillarit check-iniin jo edellisenä iltana jos mahdollista, ja värvätä joku heittämään porukka kentälle seuraavana aamuna (kiitos Sanni 🙂 ). Näin liikkeellelähtö tapahtuu vähän siedettävämmin, kun on vain yksi järjettömän kokoinen pakaasi raahattavana per ukko. Perille olimme tilanneet jo aiemmin shuttlekyydin, jolla pääsimme suoraan kentän ovelta oman majoituksen portille asti. Sama firma (Skeedy Gonzales) vie myös kentälle viikon päästä. Tällä kertaa majanamme on alppitalon tyyppisessä pytingissä alakerran huoneisto, jossa on riittävästi tilaa kolmelle ukolle ja melkoiselle rojumäärälle!

Heti perinteiseen Tuskan tyyliin viileässä Morzinessa sateli hiukan vettä ja näytti hieman siltä että maastossa saattaa olla kosteaa – olihan muilta retkiltä kuulunut etukäteen jo sellaisia kauhutarinoita mutaisuudesta, että päätimme (viisaasti) olla säntäämättä hissiin ekana päivänä. Eli sitten vaan infraa kuntoon. Olihan maisemat jo kunnossa ihan Morzinestakin töllisteltynä! Kauppareissu, tavaroiden levittely kämpällä ja pyörien kasaus ja koeponnistus siis ohjelmassa. Ruokapuolesta pitää todeta että raumalaisilta adaptoitu Pääkallo-niminen ruoka toimii erittäin hyvin. Se on nopeaa laittaa ja sisältää runsaasti pastaa – ehdoton must tällaisilla reissuilla!

Päivä 0 numeroina

– Lepsämä-Lentoasema 25 km
– Lentokoneella 1267 km
– Geneve-Morzine 87 km

Päivä 0 kuvina

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.