Tiistain reissu on nyt ajettu, Kiilopää kierrettiin ensin myötäpäivään ympäri, jonka jälkeen polkaistiin vielä itse tunturin huipulle, otettiin pakolliset valokuvat ja käännettiin nokat kohti alamäkeä (ja parkkipaikkaa). Veimme pyörät autolla Kiilopään tunturikeskukselle ja näin säästettiin pari tuntia ajoaikaa muutenkin kohtuullisen pitkästä päivästä.

Reitillä sai kyllä jälleen aika hauskoja kommentteja varustuksesta tai lähinnä pyöristä, kommentit olivat yleensä tasoa ”hullun hommaa” ja ”tuolla tien puolella olisi varmaan helpompi ajaa”. Hyvin viihdyttävää, mutta kuitenkin valistimme vastaantulijoita maastopyöräilyn saloihin.
Työnsimme ensin pyörät Kiilopään olkapäälle, jossa totesimme osuneemme hieman väärälle polulle, jonka jälkeen korjasimme reitin kohdalleen pienellä avotunturisiirtymällä.
Heti olkapään ylityksen jälkeen saimmekin ensimmäisen maukkaan alamäen, jossa vauhtia, irtokivikkoa ja vesistöylityksiä riitti! Saavuttuamme seuraavalle retkeilyreitille, käännyimme kohti etelää/kaakkoa, ja ajoimme tasamaaetapin (n. 8km) Rautulammelle, jossa pidimme evästauon. Lisää valmispastaa, toisin sanoen! Evästauon jälkeen oli ”enää” jäljellä samanlainen lenkki alkupisteeseen, tällä kertaa Kiilopää kierrettiin ja ylitettiin osittain eteläistä vaellusreittiä pitkin. Poroja, avokalliota ja vaeltajia. Uskomattoman hauskaa pätkää, joskaan ei julmetun vaikeaa.

Tomi pääsi renkaanvaihtohommiin!

Autolle päästyämme pidimme pienen hengähdystauon, jonka jälkeen huiputettiin Kiilopää. Hienot maisemat!!! Alas tullessa Tomi ”pääsi” vaihtamaa vielä toisen renkaan, josta herra ei ollut aivan riemuissaan. 😉

Tuuli oli koko päivän navakka, ja joskus se puhalsi suoraan päin, toisaalta saimme ajaa välillä sivumyötäisessä jolloin ajaminen helpottui. Aurinko paistoi koko päivän! Ja jo nyt raportin kirjoitushetkellä sataa vettä, joten lenkin ajoitus ei olisi voinut olla parempi.

Loistava päivä on jälleen takana, ja nyt on hyvä saunoa, syödä ja suunnitella vielä viimeisen päivän rutistusta. Jaloissa jo alkaa vähän tuntua…

Päivän numerotiedot seuraavat: Matkaa 27km, aikaa 5h 23min, keskinopeus 5 km/h, maksiminopeus 44 km/h. Nousumetrejä reitille kertyi maukkaat 855, ja korkein kohta merenpinnasta 566 metriä. Tomilla keskisyke 137, kaloreita tunturissa 2500. Janin vastaavat lukemat 131 / 2069 kcal. Jussin sykkeistä ei uskalla edes puhua, sillä mies oli liikkeellä täysiverisellä alamäkipyörällä!

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.