Ultimaattisen speksauksen huipentumana syntyi itse suunniteltu ja rakennettu Plane 1.0, joka on yksi näkemys trendikkäästä Gravel Grinderistä.

Maantiepyörä oli ollut käyttämättömänä jo usean vuoden ajan ja innostus nelostien pientareen hinkkaamiseen oli hiipunut. Siitä lähti ajatus pyörästä, jonka reviiri kattaisi myös hiekkatiet. Pyörällä ei ole tarkoitus mennä poluille, vaan nautiskella kaikessa rauhassa hiekkateiden ja hiljaisten öljysorateiden kilometreistä. Runko on räätälöity kaikilta yksityiskohdiltaan omistajansa toiveiden mukaisesti.

Kuvat kertokoot enemmän mistä oikein on kyse:

Speksit

Runko: Plane 1.0
Runkoputki: Columbus Life 2XL
Muhvit: Llewellyn XLS Crescendo (2077g)
Etuhaarukka: Cromo 11/8” (1058g)
Kiekot: DT Swiss R24 Spine, Centerlock, tarrat poistettu
Renkaat: Clement X’plor MSO Tubeless Ready Folding 36mm, Stanin litkut
Pikalinkut: DT Swiss RWS 9/10mm läpiakselit
Kammet: SRAM Rival 1x42t
Takavaihtaja: SRAM Rival 11, type 2.1
Vaihdevivut: SRAM Rival 1×11
Pakka: SRAM PC-1170 11-36
Jarrut: Avid BB7 Road S, 160mm centerlock levyt
Stemmi: Easton EA70, 110mm
Tanko: Easton EA70 31,8mm/440mm
Tolppa: Thomson
Ohjainlaakeri: Chris King
Keskiö Truvativ GPX
Vaijerit: Jagwire Road Pro XL Black
Tankoteippi: Sram Super Cork, Black

Rungolle valmistaja myöntää poikkeuksellisen elinikäisen on-site takuun 😉


How it’s made? Part 1.

Runko on todellakin tehty räätälintyönä. 2XL-kokoiset putket ovat pääosin Columbuksen Life – sarjasta. Rungon suunnittelussa on käytetty BikeCad ja Solidworks – ohjelmistoja. Jigin pohjana on 40mm paksu vanerilevy, johon putket on paikoitettu alumiinisilla CNC-koneistetuilla prismakappaleilla. Ensimmäinen työvaihe on putkien katkaisu suunnitelman mukaisiin mittoihin ja liitosten sovitus niin, että liitoksen istuvat paikalleen täydellisesti. Muhveja täytyy myös viimeistellä ennen juottamista, jotta juotoksille saadaan optimaalinen välys. Samalla myös muhvien reunojen muotoilua muutetaan hieman ja poistetaan ylimääräiset vaijerinstopparit.

Liitosten sovitusta jigissä:

Takahaarukan jäykiste ST- CT väliin:

Seatstayn yläpään tulppaus:

Rengastilan muokkaus chainstayhin + tarvittava erikoistyökalu:

Pullotelineen reikien poraus putkeen:


How it’s made? Part 2.

Seuraavaksi on vuorossa rungon kasaus juottamalla. Tässä tapauksessa runko on juotettu pääosin hopealla, muutamat detailit messingillä. Juotetut liitokset viimeistellään viilalla + hiomapaperilla, saman käsittelyn saavat myös muhvit.

Rungon juotokset:

Takahaarukan juotokset:


How it’s made? Part 3.

Etuhaarukka on suorilla alajaloilla, jotka ovat tavallista paksummalla seinämällä levyjarrua varten. Emäputki on juotettu ensin kruunuun hopealla ja loput juotokset messingillä. Jarruvaijerille on reititys kruunun ja alajalan läpi. Haarukka on juotettu jigissä, joka varmistaa haarukan mitat ja suoruuden.

Etuhaarukan kasaus ja juotokset:


How it’s made? Part 4.

Kaikkien juotosten valmistuttua on viimeistelyn aika. Tämä tarkoittaa sitä, että hiomapaperia kuluu taas paljon, maalin alle ei voi piilottaa mitään. Keskiön kierteet pitää avata, emäputki ja satulaputki kalvaa oikeisiin mittoihinsa omilla erikoistyökaluillaan. Tässä vaiheessa kannattaa tehdä myös koekasaus, jotta maalauksen jälkeen ei paljastu ikäviä ylläreitä.

Runkoon tule ensin epoksi pohjamaali jonka päälle pintaväri ja logot 2k akryylimaalilla. Lopputulos viimeistellään vielä kirkaslakalla. Värit: RAL9011 Graphite black, logojen harmaa B55 Ferric gray metallic (BMW M-sarjan vanteen väri) ja punainen RAL3020.

Virallinen syntymäpaino:


Yhteenveto

Jos lukiessasi sait ahaa-elämyksen, että rungon voisi tehdä itse, mieti kuitenkin asiaa vielä kaksi kertaa:
1. Omavalmisteita runkoa on vaikea perustella edullisuudella, pitää keksiä muita argumentteja.
2. Varaudu hankkimaan ja tekemään erikoistyökaluja, joita tarvitset kutakin n. 5 min ajan
3. Varmista, että käytössäsi on riittävät fasiliteetit metallitöihin.
4. Olitko paikalla kun kärsivällisyyttä ja kädentaitoja jaettiin? Näitä asioita on paha ostaa rahalla, kolme ensimmäistä asiaa saa kuntoon rahalla.
5. Kaikki ei mene ensimmäistä runkoa tehdessä kuin Strömsössä, varaudu pettymyksiin ja takaiskuihin.

Sinua on nyt varoitettu, jatko omalla vastuulla.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.