Kaksikymmentäviisi kilometriä mahtavuutta on nyt takana. Testilenkki meni vähän eväitä syödessä, mutta mikäs siinä kun tuuli leppoisasti puhalteli ja vei hyttyset mennessään. Kaikenkaikkiaan liikkeellä  oltiin noin 3h 45min, josta kaksi tuntia meni tunturille nousuun ja loput alamäkeen sekä makkaroiden paisteluun. Siitä tulikin mieleeni toinen seikka. Nimittäin! Tomi osti uuden keittimen, joka lentokoneen äänen saattelemana keitti litran vettä tuulisessa paikassa alle neljään minuuttiin.

Numerofetisistisille lukijoille hieman dataa: Kokonaismatka 24,6km, kokonaisaika 3h 49min, maksiminopeus 34,7 km/h ja vertikaalia nousua yhteensä 519 metriä. Maksimikorkeus 546 metriä. Keskisyke Jani 138, Tomi 148, kaloreita paloi 1695 kcal Janilla, ja Tomilla 2154 kcal.

Tunturiin nousu pelasti meidät sateelta ja kastumiselta. Etsi kuvasta sadepilvi:

Amatöörin sanat eivät riitä kuvaamaan maastoa ja sitä fiilistä, kun on yli viidensadan metrin korkeudessa ihmettelemässä näkymiä. Suomen Lappi on hieno paikka, ja jos et ole vielä käynyt, niin alahan suunnitella!

Retkikunnan seuraava peliliike on sisäistyä saunan lauteille, jonka jälkeen livahdetaan Ahkun Tuvalle tankkaamaan pötsit täyteen.

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.