Jaahas, jaahas! Kasausongelmia! Citypyörä olisi satulaa lukuunottamatta muuten kasassa, mutta voimansiirto tahtoo takkuilla. Joka polkaisulla kun laittaa yhtään voimaa peliin, niin ketju paukahtaa tai hyppää ilkeästi. Ilman vastusta pyörittäessä ilmiö ei toistu. Nähtävästi, tai ilmeisesti, syynä on vähän ajettu eturatas, ja se ei kai nyt toimi yhteen upouuden ketjun ja takarattaan kanssa. Ketjulinja on erittäinkin suorassa, joten vinosta ketjustakaan tuon pomppimisen ei pitäisi johtua. Toisin sanoen tänä aamuna lähti Chainreactioncyclesiin pikatilaus uudesta eturattaasta.

Muilta osin kasaus sujui ongelmitta. Ohjainlaakerin asennus on tarkkaa hommaa, ja jos sitä ei hallitse niin kannattaa teettää se ammattilaisilla. Toinen, mikä vaatii vähän nyhräystä, on etuhaarukan kaulaputken pituuden mittaus ja katkaisu. Pituuden arvoin oikeaksi asentamalla haarukan paikalleen, laittamalla ohjainkannattimen ja kolme korotusrengasta paikalleen ja merkkaamalla tarvittavan pituuden. Rakentamani takakiekko kestää varmasti vähän aikaa, mutta jossain vaiheessa se täytynee rakentaa uusiksi hieman ylipitkien puolien vuoksi. Juoksin myös ympäri kyliä etsimässä ohjaustankoa, mutta sellainenkin, ainakin väliaikainen, löytyi ihan omasta varastosta. Puusilmä!

Ohjaustangon etsintäreissulla kävin myös Biltemassa, ja sieltä ostin heräteostoksena täyspitkät lokasuojat Suomen syksyyn, sekä putkileikkurin (0-30mm) etuhaarukan kaulaputken lyhennystä varten. Putkileikkuri oli oiva hankinta, lokarit odottavat vielä testiä.

Aina ei kasausprojekti etene suunnitellulla tavalla, ei tälläkään kertaa. Jos lähtee pyöräänsä kasaamaan, niin aina on syytä varautua yllätyksiin!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.