[/caption]
Aloitan rakentamisen sieltä hankalammasta päästä, eli takakiekko ei ole vielä kasassa. Kiekon rakentaminen on yleensä tarunhohtoisten, mystisten gurujen hommaa, mutta tällä kertaa päätin yrittää itse. Lähden vähän riskillä liikkeelle, koska DT Swissin pinnalaskurin mukaan toisen puolen pinnat ovat minulla 1 mm liian pitkät! Näin ne eivät pysty ehkä kiristämään tarpeeksi. Mutta se nähdään kohta…

Rakentamisessa käytän viiteteoksena edesmenneen Sheldon Brownin (rauha mestarin sielulle) kiekonrakennusohjetta. Näillä ohjeilla onnistuu varmasti, kunhan on harjoitellut ensin kaksikymmentä vuotta. Hätäillä ei kannata, ensimmäisten pinnojen paikat kannattaa tarkistaa neljä kertaa ja jos menee pieleen, aina kiekon saa purettua.

Ensimmäinen "kierros" paikallaan.

Toinen kierros valmis.

Kaikki puolat paikallaan.

Lopputuote.

Pinnat olivat juuri ja juuri pakan puolelta tarpeeksi lyhyet! En osaa sanoa kuinka pitkäikäinen kiekko tästä tuli, koska kiristysvaraa on niukasti kuin laihialaisilla anteliaisuutta. Vanteeksi tuli siis omasta varastosta Mavic OpenPro, pinnat ovat DT Swiss Revolutionit ja nippeleinä mustat alumiiniset versiot. Aika kovaa kamaa siis, mutta tulipahan tyhjennettyä omaa varastoa. Napana toimii Shimanon Deore.

Muutaman lenkin jälkeen näkee miten äijän kävi,  kuinka paljon ohennetut puolat venyvät ja riittääkö kiristysvarat…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.