Ta-daah, enimmät osat saapuivat! Etuhaarukka ja runko ovat vielä hämärässä Tanskan Bermudan kolmiossa, mutta nekin saapunevat tällä viikolla. CRC ei osannut lähettää kaikkia samassa paketissa, jostain syystä…

Yhteisiä kaikille osille on se, että ne ovat painavia mutta toimivia. Alhaalta alkaen valitsin ulkokumit ja sisuskumit halvimmasta päästä: sisureiksi 28″ Continental Tour-renkaat ja ulkoisiksi rengastuksiksi Michelin City 700×32-pyörylät. Takanapa on tuttu ja turvallinen Shimano Deore M475, 32 reikää pinnoille ja vapaaratas sopii 8- tai 9-lehtiselle pakalle. Vaihdepakan tilalle tulee DMR Single Speed Kit, jossa on yksi 16-hampainen ratas. Ketju onkin jo hyllyssä omasta takaa, se tulee olemaan KMC X9. Ketju pysyy (toivottavasti) kireällä Da Bomb – ketjunkiristimellä. Eturatas tulee omasta miljoonalaatikosta, BlackSpire Super Pro 42 hampaalla. Kammetkin löytyvät hylkyosista, Truvativ Stylo Team 175mm pituudella. Keskiölaakeriksi valitsin Truvativ GXP:n, saapa nähdä käykö se kampisettiin, koska keskiölaakerin toiselle puolelle on sitten viime version ilmestynyt tiivisteeseen joku ihme hammastus! Jännittävää.

Mitä jää jäljelle? Jarrut ovat V-tyyliset Shimanon Deoret. XT-malleja teki mieli mutta budjetti ajoi toimivuuden edelle, sitäpaitsi Deorenkin pitäisi olla siedettävää tasoa. Muita pikkuhilppeitä, joita tarvitsee rakennusprojektissa, on 5 metriä jarruvaijerin kuorta, pikalinkut kiekkoihin, ohjainlaakeri (Ritchey Logic V2), satulatolpan kiristin (mallia musta), korotusrenkaita eli avaruudettimia ja kahvakumit (Blackspire Super Pro Lock-On).

Tätä kirjoittaessani huomasin että jarruvaijerit jäivät tilaamatta. Onneksi niitä saa paikallisliikkeistä edullisesti. Omasta varastosta tulee vielä etukiekko ja stemmi eli ohjainkannatin, pinnat takakiekkoon ja takavanne. Hankintalistalla on vielä ohjaustanko, jota tiirailin että Jyskän varastomyymälässä suoraa mustaa tankoa irtoaisi hintaan 4,5 euroa ja kallistun varmaan siihen. Satula on myös tilauksessa, se tulee myöskin CRC:stä mutta ehkä vasta viikon päästä.

Seuraava toimenpide on alkaa rakentaa takakiekkoa. Haastavaa hommaa, mutta onnistunee hyvin tällä kertaa koska tuli hommattua ihan kunnon rihtausteline näitä kiekon kasaus- ja suoristusoperaatioita varten.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.