Tähän aikaan vuodesta moni haikailee tai on jo lähdössä Keski-Eurooppaan ja Alpeille ajamaan isoon mäkeen. Tuskakin on perinteisesti lähdössä, kunhan lumet ja vedet ehtivät vähentyä vuorilta. Tässä on yksi esimerkki siitä miten budjettia tuollaiselle reissulle voisi laskea. Aivan halvin reissu esimerkki ei ole kyseessä, sillä paikan päällä liikutaan vuokrapakettiautolla, ja majoitus on kunnon huoneistossa. Auto on mitoitettu mukaan otettavien kuskien ja pyörien määrän mukaan, ja majoitus on valittu niin että hissille on korkeintaan muutama sata metriä aamulla. Näin ajamisen voi aloittaa helposti ja hauskasti heti kun kaapeli nytkähtää liikkeelle. Alla on laskettu neljän henkilön kustannukset: Lennot: 1230 Pyörät lennolle: 400 Auto: 800 Polttoaine: 150 Kämppä: 420 Safkat: 300 Hissiliput: 400 Olut: 300 Yht: 4000/4 = noin 1000 euroa per henkilö Liikkelle on siis hyvä lähteä toimintatonnilla. Vinkki: jos aloittaa säästämisen seuraavaa vuotta varten jo edellisenä kesänä, pitää säästöön latoa 83 euroa kuukaudessa. Halvemmallakin pääsee, mutta mukavuus on tällaisella budjetilla eri tasolla. Majoituksen voi vaihtaa telttaan ja mestoille voi hankkia ns. shuttle-kuljetuksen lentokentältä, jolloin pakettiauto ja peräkärry noukkii sinut kyytiin lentokentältä ja vie majoituskohteeseen, ja poistullessa sama juttu mutta suunta on päinvastainen. Tällaisia palveluita tarjoaa esimerkiksi Skiidy Gonzales. Hinta Geneve-Morzine-Geneve oli 70 euron luokkaa per nenä vuonna 2014. Kannattaa kuitenkin muistaa että kunnon leirintäaluemajoituskin maksaa jotain, ja jos joutuu käyttämään palveluita muualta niin isolta porukalta kertyy helposti juoksevia kuluja tuo useamman sata euroa viikossa. Leirintäaluekin pitäisi bongata hissien lähituntumasta, että aamun siirtymä olisi siedettävän mittainen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.