Ajolaseista vahvuuksilla on aina silloin tällöin puhetta ja kyselyä lenkeillä, joten pistetäänpä tätä wanhaa mutta hyväksi havaittua tietoa peliin. Tällä kertaa esittelyssä kaksi ulkomaista verkkokauppaa, joista saa hankittua urheilulaseja.

1. Zenni Optical

Tilasin taas uudet ajolasit omilla vahvuuksilla Zenniltä, kun vanhoista tuo automaattisesti tummentuva linssi alkaa olla huonosti valoon reagoiva. Hyvä puoli noissa on että samat lasit voi vetää päähän joka päivä, satoi tai paistoi. Taisivat kestää ainakin 4 vuotta, päivittäisessä ajossa olivat eli hyvin toimi. Linssi reagoi alle vartissa, eli varjopaikkaan ajaessa linssi ei ehdi mukaan. Toisaalta se ei ole minua haittaakaan, vaan se että linssi yleensäkin kirkkaalla alkaa tummeta, toimii ihan loistavasti.

Uusille maailmankirkastajille tuli hintaa 51,90 dollaria eli 40€ toimituskuluineen (fotokrom. linssi 19$, heijastuksensuojaus 5$, uv-suoja 0$). Tilasin samantien kahdet… Siellä olisi ollut sport-mallien lisäksi myös goggleja, mutta niissä on linssit erikseen sisällä, veikkaan että huurtuu enskahommissa liian helposti.

http://www.zennioptical.com

Ennen tilaamista jossain pitää käydä teettämässä näöntarkistus joka on 30 egen luokkaa. 5 eurolla päälle ainakin silmäasema mittasi pd:n eli pupillary distancen, jota tarvitaan tilaukseen. Sen voi mitata itsekin, esim. minulta löytyy mitta sitä varten. Onnistuu toki viivottimen ja kaverin auttamana. Näöntarkistuksen tulokset syötetään Zennin nettisivulle Prescription-kohtaan ja sen voi tallentaa myöhempiä tilauksia varten.

Kannattaa muistaa että koska autojen lasit ovat uv-suojattuja, niin autossa nämä linssit eivät tummene vaikka taivaalla mollottaisi kaksi aurinkoa.

Toimitusaika on ollut tyypillisesti kolmisen viikkoa, maksu luottokortilla. Olen tilannut aiemmin kolmesti Zenniltä, aina on tullut oikeat tavarat.

En tiedä valmistavatko opaskoiravahvuuksia? Itsellä vahvuudet ovat luokkaa -2.

20140326-091452.jpg

2. RXSport

Tuolta saa merkkilaseja vahvuuksilla huomattavasti halvemmalla kuin suomesta.
https://www.rxsport.co.uk

Kokemusta Rydystä ja Oakley normaalipokista vahvuuksilla. Nuo alle kaksisataa kotiinkannettuina vs. Silmäaseman tarjous 470€, valinta oli varsin helppo:
http://www.rxsport.co.uk/products/Oakley-Servo-w%7B47%7DEveryday-Prescription-Lenses-%252d-Satin-Steel.html#

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.